zondag 19 maart 2017

Dit keer geen papieren .........

Dit keer geen papieren kralen maar gewone houten kralen, nou ja gewoon, zo gewoon zijn ze nu ook weer niet want meestal zit er op een houten kraal geen gezichtje.
Maar zoals jullie hebben deze wel een gezichtje maar aangezien ze wat bleekjes waren heb ik ze een paar keer gelakt zodat ze nu ook water bestendig zijn en een gezonder kleurtje hebben.
Tja en waar ga ik die nu voor gebruiken, ik heb wel een aantal ideetjes maar wat ik er zeker van gaat maken zijn een aantal kerst/geluksengeltjes waarvan de opbrengst weer naar KIKA gaat.
Mochten jullie interesse hebben in de KIKA actie en willen weten wat er tot nog toe is opgehaald [en gestort] kijk dan even HIER
Maar buiten dat ga ik met deze leuke en grappige kopjes ook nog wel wat anders doen maar dat zien jullie vanzelf wel weer langs komen.
Voor nu wens ik jullie een gezellige avond en een mooie nieuwe week.

Liefs van Claire
dinsdag 14 maart 2017

Hoe blij kun je zijn.....

Hoe blij kun je zijn met zo'n mooie stapel boeken/bladen, ik ben dol op Daphne's Diary, schitterend blad maar nogal aan de prijs. Af en toe koop ik het los maar had me na de laatste aankoop voorgenomen een jaarabonnement te vragen voor mijn verjaardag [heb nog steeds een cadeautje te goed :-) ] want och man het is zo'n mooi blad. Maar zondag dacht ik, ik ga eens kijken op Marktplaats misschien staan daar wel een aantal bladen voor een mooi prijsje, tenslotte heb ik ook eens 16 jaargangen Ariadne bladen gekocht voor heel weinig. En wat denk je, bij mij in de buurt liggen zomaar 19 Daphne's Diary bladen op me te wachten, weliswaar voor een heel klein prijsje maar dat is goed. Ik ben hier geen dagen maar maanden mee zoet, er staan ook zoveel mooie dingen in en ook heel veel mooie papiertjes, ik ga die natuurlijk gebruiken voor mijn papieren kralen. De bladen zijn zo goed als nieuw en sommige zijn helemaal nieuw en in alle bladen zitten de extraatjes er nog in.
Sommige van jullie zullen denken, doe normaal, je bent knettergek het is maar een blad........ja dat is ook zo maar ik ben er zo blij mee als een kind...lang leve marktplaats :-)
Fijne dag allemaal.zondag 12 maart 2017

Zelf stroken kleuren

Omdat je niet altijd kant en klare papiertjes hoeft te hebben om kralen te maken laat ik hier zien dat je ook heel goed zelf mooie papiertjes kan maken in de kleur die je mooi vind.
Hier heb ik een aantal stroken papier ingekleurd, alleen de zijkant van de strook is genoeg want je krijg slechts een heel klein randje te zien na het oprollen.

Ik heb de stroken ingekleurd met stabilo stiften maar het kan in principe met elke soort stift.
Nadat ze droog en opgerold zijn  smeer ik ze nog 2 keer helemaal in met modpodge, daarna lak ik ze nog 3 keer af met glanslank.. Voor de eerste 2 keer rijg ik ze dan een stuk nylonkoord en dompel ze dan in een bak met lak en laat ze goed drogen in het droogkastje [wat een overgebleven lade is, zie foto].

De laatste keer [3e] haal ik ze los en lak ik ze stuk voor stuk nog een keer af met Darwi vernis die ik in een leeg nagellak-potje heb gedaan wat vooral fijn is vanwege het kwastje.
Daarna zijn ze keihard en kun je er een armband of ketting van maken. De kralen zijn waterbestendig maar ik denk niet dat je ze om moet houden tijdens het douchen.
Maar of je nu zelf een kleurtje maakt of papier uit een stripboek zoals ik hier gebruikte van een oud en vergeeld Suske en Wiske stripboek het effect is altijd leuk.
Hou mijn blog in de gaten want ik ga eerdaags een aantal mooie kralen verloten waar je zelf een armband van kunt maken.
.
Fijne zondag allemaal.

dinsdag 7 maart 2017

Armbanden van papier....

 Deze mooie kleurtjes doen me denken (en doen me verlangen) naar het mooie weer, bovendien is het leuk werken met dit soort kleurtjes papier. Het armbandje met kleine kraaltjes is gehaakt, de andere grote kralen zijn gemaakt van het mooie papier. [Klik op de foto voor vergroting]
Fijne dag allemaal